lørdag den 22. maj 2010

Fondant pynt





for nogle dage siden øvede jeg mig i at lave små figurer af fondant.. det er godtnok nemmere sagt end gjort. synes mit "får" mest af alt kom til at ligne et rumvæsen.. jeg lavede en god portion så min kusine kunne få lidt til gemmerne..

mandag den 10. maj 2010

Cream Cheese Frosting

60 g blødt smør
125 g flormelis
1 tsk vaniliesukker
100 g neutral flødeost - fx Philadelphia

Det hele røres sammen til en luftig masse. Drop evt vaniliesukker og tilsæt istedet lidt citronsaft eller hindbær/jordbær pure.

Denne frosting bliver dejlig fast og "smelter" ikke ligesom smørcreme kan gøre. Det gør den noget lettere at arbejde med.

Weekendens Muffins








I weekenden bagte jeg til min mormor og et par venner. Jeg lavede Brombær muffins, banan muffins samt chokolade muffins. Jeg har før haft problemer med at smørcremen vil "smelte" så jeg besluttede at lave frostingen af neutral smøreost.. så vidste jeg at det gik godt :0)

lørdag den 1. maj 2010

Smørcreme med chokolade

Smørcreme til pynt

100 g chokolade
60 g flormelis
4 pastauriseret æggeblommer
100 blødt smør
0,5 dl mælk

æggeblommer og flormelis piskes luftigt.
smeltet chokolade (skal være afkølet/kold) og smør røres i sammen med mælken.

Man kan bruge alle slags chokolade, fx toblerone eller hvid chokolade. fodelen med hvid chokolade er at den kan farves med pastafarver. Jeg plejer at sætte smørcremen i køleskabet i et kvartes tid før brug, så er den mere fast.
Da det er en smørcreme kan den godt "smelte" lidt hvis kagerne står ude.. Jeg opbevarer dem derfor altid i køleskabet. Får man gæster kan man fint pynte kagerne dagen før og servere næste dag.

Nogle af de første cupcakes















Idag har mor og jeg bagt kager til arbejdet og til deres hestevenner.. og jeg har øvet mig i at lave hatte ud af farvet fodant. Smørcremen er lavet af hvid chokolade og farvet.