onsdag den 19. oktober 2011

Chocolate chip cookies

Denne opskrift har jeg lavet 3 gange de sidste 14 dage - og justeret lidt for at få en smag jeg synes er perfekt. Opskriften er fundet hos kvalimad og redigeret en smule i.

Kagerne er SÅ gode og holder sig sprøde og lækre længe i en kagedåse... Der skal helt sikkert bages en stor portion til jul :)
Chocolate chip cookies
Opskrift
ca 24 stk


5.5 dl mel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1.5 dl sukker
2 dl brun farin
1 tsk vanilliesukker

2 æg
225 g smør - smeltes

2.5 dl nødder groft hakkede (mandler eller hasselnødder)
150 g mørk chokolade - groft hakket, gerne 1x1 cm.

2 tsk kanel og/eller 1 tsk kardemomme

  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål og rør rundt
  2. Bland smeltet smør, æg og sukker i melblandingen og rør til dejen er fast
  3. Ælt nødder og chokolade i dejen - brug hænderne, det er nemmest
  4. Sæt 6 - 8 klatter dej på hver bradpande med en ske.. kagerne vil flyde ud under bagning
  5. Pres dejklumpen lidt med fingrene, så kagerne bliver flade og jævne
  6. Bag ved 200 grader i 10-15 minutter. Når kagerne er gyldne i kanten er de færdige.. bag dem ikke for meget, så bliver de tørre
  7. Kagerne skal køle i 20 min på en bagerist inden de spises

Her bagt med mandler :)

tirsdag den 18. oktober 2011

Små romkugler

Jeg har min mor på besøg her i efterårsferien - Og hun elsker mine små romkugler..
Men da jeg hellere vil hygge med hende, end at bruge flere timer i køkkenet, "snød" jeg lidt :) Istedet for at bage kagen selv (jeg havde ingen kagerester i fryseren) købte jeg en sandkage i ALDI.. Men resultatet blev stadig rigtig godt - og nu er køleskabet fyldt med mini romkugler.
Det er rigtig hyggeligt at lave, og oplagt hvis man har børn eller børnebørn på besøg..


Først laver jeg en halv portion Nem chokolade smørcreme
Jeg tilføjede 3 tsk romessens og brugte stærk kaffe istedet for mælk


Jumbo sandkage fra Aldi til 15 kr.. 
Den MEGET nemme løsning 



Jeg smuldrede kagen i min minihakker - man kan også bare smuldre kagen i sine hænder


Jeg opbevarer mine kugler i køleskabet i en plasticbeholder med låg - de er helt klart bedst kolde
Jeg vil tro de kan holde sig en lille uge på køl.


Jeg fik cirka 50 små kugler ud af portionen.. du kan se andre billeder her hvor jeg har rullet dem i blandt andet guld glimmer.. kokos er helt klart den billigste løsning.
Man kan også bruge denne opskrift til cake pops - så kan man dekorerer og lege med krymmel i det uendelige :)

Rigtig god efterårsferie.

fredag den 7. oktober 2011

Smuldre æblekage

Jeg har ledt lidt rundt på nettet for at sammensætte en smuldre æblekage jeg synes er ideel.. Nogen er med rosiner, kanel, marcipan og/eller havregryn.. nogen er lavet med æblegrød andre med æbler skåret i både.
Ellers er grundopskriften meget den sammen - mel, smør, sukker, æbler - og Wupti så har man en lækker kage  :) Her kommer mit bud.

Æblekage 6-8 pers.
(Tærtefad 26 cm)

800 gram æbler
3 spsk sukker blandet med 3 tsk stødt kanel

125 g smør
125 g mel
1 dl sukker
60 g haregryn

Skræl æblerne og skær dem i 1 cm tykke både. Læg dem i et smurt ovnfast fad og drys dem med sukker/kanel blandingen.
Dej
Smuldre mel og smør sammen og bland sukkeret og havregryn deri. Smuldre dejen ud og æblerne og bag i oven ved 180 grader i 30-40 min.
Kagen skal være gylden.
Server med flødeskum eller cremefraice.



tirsdag den 4. oktober 2011

Pink Cafe latte cupcakes


Idag har jeg lavet 40 cupcakes til Maren som har 21 års fødselsdag.
Hun ville gerne have noget Pink - så det fik hun :)


frostingen er tilsat 2 tsk "Nescafe Espresso pulver" og farvet pink med pink pastafarve.
Sommerfuglene er udstukket i fondant med den mindste sommerfugl udstikker og derefter penslet med spiseligt glimmer. Derudover er hver cupcake drysset med pink sukker.