Hun havde bagt dem med friske skiver fersken, og jeg lavede dem igår med ny plukket rabarber.. Den originale opskrift er med friske jordbær.. Kun fantasien sætter grænser :)
Disse muffins smager HELT FANTASTISK lune og med en klat vanilleis til - og næsten ligeså godt kolde.
Opskrift
8 muffins
150 g revet marcipan
150 g sukker
1 spsk vanille sukker
100 g blødt smør
2 æg
50 g hvedemel
25 g hakkede nødder (brug hvad du har - jeg har brugt både valnødder og mandler)
1 håndfuld bær, rabarber eller frugt efter eget valg
8 muffinsforme
1 spsk sukker til drys
2 spsk mandelflager eller andre hakkede nødder
- Bland alle ingredienserne i en skål og rør det sammen
- Hvis du bruger bær eller rabarber så tilsæt dem nu og rør rundt i dejen - hvis du bruger skiveskåren frugt eller friske halve jordbær, så vent med at lægge dem ovenpå til dejen er i formene.. Tryk det skiveskårene frugt let ned i dejen.
- Drys muffinsne med lidt sukker og strøg mandelflager eller hakket nødder over
- Bag i ca 15 minutter ved 200 grader til de er gyldne
Et lille fif: Jeg har altid en rulle frossen marcipan i fryseren, så er den nem at rive og bruge i bagværk.. og den kan holde sig rigtig længe.
Før de kommer i ovnen
Jeg har drysset med hakket walnødder