lørdag den 17. august 2013

Bryllups sugar cookies

I lørdags var jeg til min venindes bryllup - hvor jeg havde lovet at lave noget kage til deres reception efter kirken. Så fik jeg endelig en anledning til at lave bryllups cookies. jeg har set dem på mange amerikanske hjemmesider, og synes de var så fine. bryllupskjolen og bryllupskage udstikkeren fandt jeg hos dinkage. De fås i mange designs, men de er lidt svære at finde i danske webbutikker. i fremtiden vil jeg holde lidt øje med dem, jeg vil gerne have flere designs brudekjoler :)

Jeg laver altid sukkerkager til jul - og det er samme princip med disse bryllups sukker kager.
Jeg lavede dobbeltportion dej med revet skal af 3 økologiske citroner. 


Jeg lavede alt pynten til kjolerne selv af fondant.
det blev lavet dagen før jeg bagte kagerne og i de små blomster limede jeg en lille sukkerkugle i midten.
sløjferne blev også lavet i fondant og drysset med glimmer.


Dejen blev udrullet og kjolerne og kagen blev udstukket.
man kan sagtens bage kagerne dagen før man vil pynte dem. 
de skal bare opbevares i en kagedåse


Her kan man se sløjferne og de bagte kager


Glasuren er "royal iceing" det vil sige at man bruger flormelis og past. æggehvide.
Når man bruger æggehvide størkner glasuren fuldstændigt. 
Man starter med at lave en kant af glasur rund om hele kagen. her siger man som tommelfingerregel at hvis man drypper en dråbe glasur ned i den resterende glasur, skal den være væk i løbet af ca 5 sek. dvs glasuren skal være lidt tyk. 
Når man har lavet kanten og den er tør, fortynder man sin glasur en smule. nu skal dråben være væk i løbet af cirka 3 sekunder. dette gør at kagen er nemmere at "udfylde" med glasuren. 


Når man har udfyldt kagerne, sætter man sine blomster eller anden pynt på brudekjolerne.
Bryllupskagen skal størkne helt, derefter tager man en sprøjtepose med en lille rund tyl og dekorer den som man synes med glasur.




Her ses bordet til receptionen


Man skal sørge for at glasurlaget man fylder kagen med er tykt nok, ellers "skinner kagen igennem" når glasuren er tør.

3 kommentarer:

  1. Wow, endnu engang er jeg imponeret over de dekorative kager, - sådan et bord måtte gerne stå ved mit bryllup! ;)

    // Rikke //

    SvarSlet
  2. Hvor er det bare flot, en rigtig god ide med de cookies.
    Har set dem flere steder på nettet. Du er bare så go´:-)

    SvarSlet