fredag den 5. december 2014

Jule bagning

Så banker 2 søndag i advent snart på døren - og der er sikkert mange af jer der skal bruge weekenden på at bage og julehygge.
Herhjemme står den først på årets første julefrokost og resten af weekenden skal bruges på at pakke min lejlighed ned, så jeg er klar til at flytte næste weekend :)

Da jeg i år kommer lidt sent igang med julebagningen, og først skal lave konfekt d 19 december, kommer her lidt inspiration fra de sidste år.

Det er blevet en årlig tilbagevendende tradition at jeg laver sugar cookies med min bror.
vi bager småkagerne dagen før de skal pyntes - da det tager en del tid at bage dem.
Jeg laver næsten altid 3-4 smagsvarianter, og bruger altid min egen opskrift


Jeg finder alt mit krymmel og pynt frem fra gemmerne,
 og så er det igang med at være kreativ



Sidste år lavede jeg små poser med sugar cookies til min familie.
Cellofan poserne købte jeg i Søstrene Grene


Man kan rigtig nemt lave sine egne brændte mandler og brændte hasselnødder.
Det smager godt og det er langt billigere end at købe dem


Skal du have gæster og mangler en hurtig lagkage som alle elsker - så vil jeg anbefale en


I øjeblikket har både søstrene grene og NETTO kagestempler, så man kan lave fine


Det er også i Søstrene Grene man finder bogstaverne så man kan skrive på sine småkager,
og evt lave bordkort på denne måde til juleaften..


Jeg har lavet meget forskelligt konfekt igennem tiderne. 
Jeg elsker at bruge folieforme, og pynte det enkelt og delikat.


 Man kan købe flotte æsker i Søstrene Grene hvis man skal give sin konfekt væk.
Find desuden inspiration til julens konfekt blandt alle mine påskeæg opskrifter


Hjemmelavet romkugler er et stort hit i min familie.. Og når de er blevet opbevaret på køl kan de holde sig ihvertfald 10 dage og smager fantastisk til en kop kaffe.
Man kan også lave luksus udgaven hvor man fx bruger kage og hvid chokolade mousse. 


Hvis du har mod på det, så kast dig ud i at lave flødeboller.. 
De smager så godt på marcipan bunde, og de er faktisk ikke svære at lave


Mange synes det er svært at overtrække flødebollerne..
se min lille guide


Og når du er igang, kan man jo ligeså godt få lavet kransekagerne til nytårsaften.
De er bliver bare endnu bedre af at have været en tur i fryseren :)

2 kommentarer:

  1. Ej. SÅ blev man lækkersulten!

    - Anne

    SvarSlet
  2. Hej Frk Cupcake
    Jeg vil gerne lave nogle julecupcakes med brunkage smag. Hvilken af dine grundopskrifter vil du foreslå, der er bedst at gå ud fra? Vh Birthe

    SvarSlet