søndag den 8. marts 2015

Robot cake pops

For en uge siden var jeg til barnedåb ved søde Victor, og jeg havde lovet hans forældre at lave noget kage. Hans mor ville gerne have cake pops, så jeg kiggede lidt i min ynglings bog og faldt over disse sjove robot cake pops - det blev mit projekt :)
Jeg har før lavet cake pop is - et stort arbejde, men meget sjove at lave.




Man kan lave "dejen" til cake pops på mange måder.. fremgangsmåden er at man har en eller anden form for creme og noget bagt kage eller knuste kiks man blander sammen. 
Jeg har før lavet dem med Oreos, det smager rigtig godt, men kan løbe op i pris.
En anden nem creme er chokolade creme, som også kan bruges til frosting. Man laver blot cremen og tilsætter smuldret købe kage eller hjemmebag - faktisk akkurat samme princip som hvis man vil lave romkugler. Denne gang brugte jeg selv 1.5 købe chokoladekage, 1 bøtte nutella og en pakke philipelphia smøreost - hele massen smagte jeg til men romessens. 
Massen skal være lidt klistret, den "sætter" sig meget når den kommer på køl.
Jeg beklædte en firkantet form med bagepapir og pressede massen derned i - herefter kom det på køl i cirka 3 timer. 


Mine robotter skulle være firkantede, og derfor skar jeg små firkanter ud i pasende størrelse.
Da jeg skulle igang med at overtrække dem tog jeg 4 ud af køleskabet af gangen og udjævnede kanterne lidt med mine fingre. det er vigtigt at de bliver ved med at være kolde, ellers glider pinden igennem dem.


Jeg brugte Candy melts til at overtrække mine cake pops. 
Det er en slags chokolade, som ikke skal tempereres, og derfor stivner perfekt.
De fåes i alle farver, og man kan købe chokolade farve til de hvide, hvis man selv vil lave sine farver. Den eneste ulempe ved dem, er at den smeltede chokolade er meget tyk og derfor svær at arbejde med. Man kan "fortynde" det ved at røre noget kokosolie i når chokoladen er smeltet. Jeg købte noget i Søstrene grene og rørte ca 2 tsk i hver gryde. Chokoladen kommer til at smage lidt af kokos, men det synes jeg egentlig bare smagte godt :)
Man skal passe på med ikke at tilsætte for meget kokosolie, for efter tørring kan man risikere at det nærmest trækker ud af chokoladen, og efterlader lidt olie dråber.
Jeg har læst at man også kan tilsætte helt almindeligt smagsneutral olie - hvis man ikke vil ud og købe kokosolie.

'

Jeg hældte mit chokolade i en kop, da jeg skulle dyppe mine cake pops i chokoladen. Koppen kunne desuden nemt komme i mikroovnen, hvis min chokolade var ved at størkne.
Først dypper man sin plastic pind i chokoladen, for derefter at stikke den ned i ens kagemasse/firkant.
Jeg havde købt 15 cm cake pops pinde - og de passede fint.  


Man stikker pinden med chokolade på ned i sin firkant, og så dypper man den i chokolade. 
Dette hjælper på at pinden ikke glider af/igennem kagen. 
HUSK at kagen skal være kold!


Det var svært at få det perfekte glatte look - men robotter skal vel heller ikke være perfekte ;)
Jeg lod dem tørre i en plastic bøtte med sukker.
Har man noget flamingo er det også godt at lave holder af.




Det sjove er at pynte dem og give dem personlighed :) 
Nogle af øjnene er slikarmbånd/halskæder som man kan købe mange steder. Jeg havde en pakke slik øjne som min veninde engang har købt til mig i USA - de var perfekte her. 
Munden er lavet af "sure bånd" klippet i stykker så de passede i størrelsen.
Ørene er mini M&M's og de forskellige hatte er hvad jeg kunne finde af sjove ting i den lokale bland selv forretning. Husk at smage på slikken, så man ikke knækker tænderne på det :)


Slikken klar til at montere.
Alt slik blev limet fast med chokolade, jeg brugte en tandstik til det.
Det er rigtig tidskrævende, og man kan med fordel overtrække robotterne den ene dag, og pynte dem den anden - det skal jo gerne være sjovt :)
Robotterne skal bo i køleskabet indtil serverring.


Jeg lavede en stor skål med sukker, hvor mine robotter stod i



De var en stor succes blandt børnene - og nemme at spise :)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar